Elkészül a Spájz első saját terméke

Minden alkalommal valami újdonsággal, augusztus 13-ra rendhagyó programmal készülnek a Spájz szervezői. Nagyszokoly Önkormányzatának közreműködésével reggel 8 órától a helyszínen készül majd a Spájz első saját terméke, a lecsó. Két kondérban fortyognak majd a zöldségek, de a látogatóknak résen kell lenniük, mivel limitált mennyiségben, 120 adag készül a téli hónapokra is eltehető finomságból, amelyhez jelképes áron juthatnak hozzá a vásárlók a Szent István téri piacon. – Aki hazaviszi saját lecsóját a Spájzról, annak a polcról levéve már csak a tojást kell ráütnie, és kész is a család vacsorája. A lecsó befőzéséről már nyáron érdemes gondoskodni, hiszen ilyenkor a legolcsóbb a szezonális hozzávaló, ilyenkor kell üvegbe zárni a nyár ízeit – mondja a piac szervezője, Matus Dóra hozzátéve, hogy az első Spájz-termékhez saját címke is készül. A lecsó készítői szívesen be is avatják a látogatókat a befőzés rejtelmeibe, és recepteket is adnak nekik. Fontos, hogy a lecsóeladásból befolyt összeget, illetve további élelmiszereket a paksi Segítők Házának ajánlják fel a szervezők, ezért a lecsót a helyszínen megváltott adományjeggyel tudják majd megvásárolni a vevők.

A Szent István téri Spájzon a lecsóbefőzés mellett ismét több kísérőrendezvény is lesz: az Erzsébet Nagy Szálloda Teller-termében ingyenes játszóházat tart a paksi Sáfrány házaspár, a szálloda jóvoltából pedig kedvezményes áron lesznek kaphatóak frissítők a kávéházban, és az Agricum nyereményjátéka sem maradhat el. A szervező Agricum meghívására ismét mennyei finomságokkal készülnek a megyéből érkező termelők, akiknek termékei mellett a helyszínen készült kolbászból is fogyaszthatnak a vásárlók. A Spájz ezúttal reggel 8 órától 15 óráig tárja ki kapuit augusztus 13-án a Szent István téren, ahová az eddigieknél is több paksit várnak.