Új erőműves látogatóközpontot terveznek

Rövidesen egy, az atomerőmű kapacitásfenntartásával kapcsolatos információs sarok várja majd az érdeklődőket a paksi atomerőmű látogatóközpontjában. A tartalmakat folyamatosan frissíteni fogják, hogy a központban megforduló évi harmincezer ember aktuális információhoz jusson – tudtuk meg Mittler Istvántól.

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy mindkét atomerőműves társaság számára fontos a régióban élők tájékoztatása, ezért arra törekszenek, hogy minden új információról elsőként értesüljenek az atomerőmű környezetében élők. Arról is beszélt, hogy a tervek szerint őszre készül el az új információs blokk, amikor megnő a közép- és felsőfokú intézményekből érkező látogatócsoportok száma.

Későbbi, de nem távoli terv, hogy egy közös látogatóközpontot hozzanak létre, ahol a már működő atomerőművel, a Paks II-vel és a hulladékkezeléssel kapcsolatos tudnivalókat gyűjtik majd csokorba. Mittler István azt mondta, hogy még keresik a létesítmény számára a megfelelő helyszínt. Szóba jöhetnek atomerőmű közeli területek, de felvették a kapcsolatot a város vezetésével is, mert felvetődött egy városközponthoz közeli helyszín is az új atomerőművi látogatóközpont megépítésével kapcsolatban.