A világbajnoktól kapott ki Csoknyai az olimpián

A világbajnoktól kapott ki Csoknyai az olimpián

Szerző -
Csoknyai László, miután kikapott a japán Nagasze Tanakoritól a férfi cselgáncsozók 81 kilogrammos súlycsoportjában, az első fordulóban a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Csoknyai László vereségével kiesett.
Csoknyai László, miután kikapott a japán Nagasze Tanakoritól a férfi cselgáncsozók 81 kilogrammos súlycsoportjában, az első fordulóban a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Csoknyai László vereségével kiesett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 81 kg-os Csoknyai László kikapott első mérkőzésén, így befejezte szereplését kedden a riói olimpia cselgáncstornáján. A tíz világkupa-érmet gyűjtött paksi dzsúdós a 32 között a világbajnok és Rióban is favorit japán Nagasze Takanorival találkozott – pályafutása során először –, és jukóval maradt alul. Az Atomerőmű SE 28 éves versenyzője helyezetlenül zárt első olimpiáján, 2012-ben Londonban is, írta meg a Magyar Távirati Iroda.

Csoknyai aktívan kezdett, többször is próbált dobást indítani – igaz, eredménytelenül –, mégis őt intette meg először a bíró. Sőt, fél perc múlva újból figyelmeztette, majd ellenfelét is. Nagasze 1:39-nél jukót ért el, s innentől már az ő akarata érvényesült. A földharcban mindig ő volt a kezdeményezőbb a fáradó paksi cselgáncsozó ellen, aki megkapta harmadik intését is. A végén még a japánt is intette a bíró.

– Csalódott vagyok. A győzelem az övé, megérdemelte – nyilatkozott Csoknyai, jelezve, az egyik intést nem érezte igazságosnak. – Fáj, mert úgy éreztem, ha nem vele kezdek, csak később, a második vagy harmadik körben… – tette hozzá.

– Négy év munkája van abban, hogy itt lehetek az olimpián. Nekem nem egyszerű egy Európa-bajnokságon sem indulni, mert sok erős hazai rivális van 81 kilóban. Nem vagyok egy szerencsés ember, félretettem mindent, családot, barátot, s miért? Ezért az egy meccsért… – mondta elkeseredetten a 28 éves dzsúdós az MTI híre szerint.

Csütörtökön Cirjenics Miklósnak szoríthatunk, pénteken pedig Bor Barna lép majd tatamira. Rá egy hétre pedig Somorácz Tamás versenye kezdődik majd az Atomerőmű SE versenyzői közül.