Ízelítőt adnak a város új arculatából

Az Atomfutáson mutatkozik be a város új, friss, dinamikus arculatának egy része. Az új grafikával ellátott ajándéktárgyakat elsőként a hétvégén a Turisztikai Információs Pont standján lesznek megvásárolhatók. A turisztikai és városmarketing-bizottság úgy döntött, hogy új, minőségi termékcsaládot terveztet új arculattal. – A paksi Nagy Tamással dolgoztunk együtt, az ő munkája volt korábban az olimpiai molinó – tájékoztatott Czink Dóra. A reprezentációs ajándékok összetétele is átalakult. Mivel a bizottság szeretné előtérbe helyezni a gasztronómiát, ezen belül a sillert és a halászlét, készíttettek például dugóhúzót, dropstopot és kötényt, ami már önmagában megjeleníti, mik azok a paksi értékek, amiket szeretnének megmutatni az országnak. Az ajándéktárgyakat elsőként az Atomfutáson lehet majd megvásárolni, ahol a Turisztikai Információs Pont az Agricummal közös standon képviselteti magát, ott lesznek elérhetőek a gasztronómiához köthető tárgyak mellett az új baseballsapkák, pólók és borospohár-alátétek.

– Olyan minőségi termékcsaládot állítottunk össze, amiben a kis értékű tárgyaktól a komolyabbakig sok minden megtalálható, és ajándéknak is kiváló lehet – tudtuk meg Paks turisztikai referensétől. A szakember hangsúlyozta, hogy a teljes arculatváltásnak komoly szabályai vannak, ez egy nagy lélegzetű munka, az új grafikával készült ajándéktárgyak elkészítése csak a folyamat első lépése volt. Jövőre szeretnék átdolgozni az arculati kézikönyvet az új városmarketing-stratégia kidolgozásával párhuzamosan. Más városok tapasztalatait is igyekeznek hasznosítani.

– Szeretnénk tanulni a partnervárosainktól, Kaposvártól és például Kalocsától, amelyekkel turisztikai együttműködést is kötöttünk. A kaposvári turisztikai és városmarketing-bizottság szeptemberben Paksra látogat, a Somogy megyei szakemberekkel már erről a témáról is tárgyalunk – tette hozzá a referens. Ritter Zoltán, a paksi szakbizottság tagja arról tájékoztatott, hogy a további feladatokat is munkacsoportok koordinálják, melyekben helyi civilszervezetek és vállalkozások képviselői is dolgoznak majd.