Megújult az Atomerőmű újság

Megújult külsővel és tartalommal jelent meg szeptember 9-én a Paksi Atomerőmű havi magazinja, az Atomerőmű újság. A paksi és kalocsai kistérségben terjesztett, közel negyvenéves lap kisebb méretben, ám nagyobb oldalszámmal jut el a jövőben a környék 30 ezer háztartásába. Az újság tartalmában is átalakul: tudományos igényű szórakoztató magazin lesz, és foglalkozik majd azoknak a témáknak a bővebb kifejtésével, amelyek az atomerőművet, annak dolgozóit és a környéken lakókat összekötik.

Ahogy arról az erőmű sajtóközleménye megemlékezik, 1978-ban jelent meg az Atomerőmű újság jogelődjének, az Atomerőmű építőinek első száma. Üzemi lapként indult, hiszen kezdetben az építkezésen dolgozók, majd az üzemeltetők tájékoztatását szolgálta – ezek a majd negyven éves lapszámok hű krónikásai ennek a hatalmas beruházásnak. Az ezt követő évtizedekben, már Atomerőmű újságként aztán fokozatosan kifelé fordult, üzemi lapból a közös élet krónikása, összekötő kapocs lett az erőmű és a környékbeliek között.

„A mostani megújulás ezt az összekötő szerepet teszi meg a magazin vezérfonalának. Célja, hogy ne csak az erőmű dolgozói, de a vállalathoz ezer szálon kötődő környékbeliek is megismerjék és megértsék az ország egyetlen atomerőművét, az itt zajló folyamatokat, fejlesztéseket, és támogassák az itt dolgozók munkáját. A tájékoztatásban mindig is a nyitott kapuk elvét vallottuk, de ha az erőmű közvetlen környezetében élőkről van szó, ennél többre van szükség: nekünk kell házhoz menni, és közös dolgainkról beszélni. Ennek egyik legjobb eszköze pedig az Atomerőmű újság” – idézi a kommüniké dr. Kovács Antalt, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját.

Az új magazinban fokozottabb szerepet kap a tudományos igényű, de szórakoztató ismeretterjesztés, és az erőművet, a környéket vagy akár az iparágat érintő olyan történések, amelyek sokakat érdekelhetnek. Szeptembertől minden lapszám egy vezető témára épül, a cikkek egy része ezt járja körbe többféle irányból. Az első szám magától értetődően a megújulásé, bemutatja például az erőmű legfontosabb műszaki újításait, Paks városfejlesztési terveit, megtudhatják az olvasók, hogyan lett a megújulás évezredes szimbóluma a címlapon szereplő énekes-óriáskabóca, és hogyan újítanak fel bútorokat vagy akár házakat szabadidejükben az erőmű munkatársai. A magazin továbbra is elérhető lesz online a www.atomeromu.hu oldalon.

Az újság megújulásával egy időben létrejött az Atomerőmű lapcsalád is, amelynek egyik eleme az Atomerőmű magazin, másik eleme pedig a vállalat szintén megújult belső hetilapja, a Heti Hírlevél, amely elsődlegesen az erőművel kapcsolatos friss műszaki és szakmai információkat közli, és tudósít az aktuális történésekről, tudnivalókról is.