Droggal kereskedtek Pakson

Kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök egy autóban Pakson szeptember 15-én. A járműben utazók ellen eljárást indítottak, majd a nyomozás során eljutottak egy helyi férfihoz, aki a járőrök érkezésekor épp egy alufóliába csomagolt, ismeretlen anyagot adott át egy kerékpárosnak. A rendőrök láttán a biciklis menekülni próbált és megszabadult a csomagtól, ám a rendőrök elfogták, írta meg a rendőrség honlapja.

A járőrök intézkedés alá vonták a felkeresett 22 éves paksi férfit, valamint egy nőt, aki a ruházatába rejtett, kábítószergyanús anyagot kísérelt meg eltüntetni. A nyomozók házkutatást tartottak náluk, amelynek során további zöld növényi törmeléket, valamint kábítószerrel kapcsolatos eszközöket foglaltak le.

A rendőrök végül öt személyt állítottak elő. A 22 éves paksi férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, az intézkedés alá vont jármű utasait, egy 23 éves paksi és egy 24 éves németkéri férfit, valamint a 28 éves paksi kerékpáros férfit kábítószer birtoklása vétség, a 20 éves paksi nőt pedig bűnpártolás-kísérlet vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian beismerték a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök a 22 éves paksi férfit őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását. A többi személy szabadlábon védekezhet, számolt be róla a police.hu.