Turi-Kovács Béla: a népszavazás lényege, hogy meggyőző többség nyilvánítson véleményt

– Joggal kérdezik az emberek, mi az oka a népszavazásnak. Egyfelől a legitimáció, másfelől pedig az, hogy egyes döntésekhez vagy kétharmados többség kell, vagy egy olyan népszavazás, ami egyértelművé teszi: aki szembemegy a döntéssel, az a többséggel megy szembe – hangoztatta paksi sajtótájékoztatóján dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke. A politikus szerint a népszavazás lényege, hogy egy igen meggyőző többség nyilvánítson véleményt, ami Európa felé is mutatja, a miniszterelnök mögött hány ember véleménye áll.

A KPE elnöke kiemelte: – A betelepítés nem egyszerűen azt jelenti, hogy az elkövetkezendő időben idejön néhány ezer ember. Ha egyszer elkezdődik egy ilyen betelepítési hullám, azt megállítani szinte már lehetetlen. Ezért a magyar kormány, bár sokan úgy érzékelhetik, mintha ez nem lenne egy kellően humánus eljárás, a védelem álláspontjára helyezkedett. A jelszavunk: hazát védeni, határt védeni, gyűlölet nélkül. Semmi nem olyan fontos, mint megértetni itthon és Európában is, hogy úgy kívánjuk megvédeni az országot, hogy a gyűlölködés ne ébredjen fel. Ezt meg kell értsék azok is, akik okkal menekültek el otthonról, hogy az ő sorsukat és helyzetüket meg akarjuk oldani, de a hazájukban.

Dr. Szigethy András, a KPE Tolna megyei elnöke is azt hangsúlyozta, hogy a kormánynak szüksége van egy mögötte álló, erős bázisra. – Ez nem választás lesz, nem pártra vagy személyre szavazunk, hanem az életünkre, a hazánkra, a nemzetünkre – emelte ki.