KDNP: a népszavazás nemzeti ügy

– Nem pártpolitika, hanem nemzeti ügy az október 2-i népszavazás, ahol arról döntünk, kikkel szeretnénk együtt élni – hangoztatta Bagdy László, a KDNP paksi elnöke csütörtökön. – Vállalják azok a felelősséget az Európába érkező, jóléttel hitegetett, becsapott emberekért, akik idehívták őket, és ne próbálják ezt a felelősséget megosztani Európában – szögezte le a sajtótájékoztatón az elnök, kiemelve: úgy kell segíteni a menekülteken, hogy hazájukban élhessenek emberhez méltó életet.

Hasonlóan vélekedett a sajtótájékoztatón felszólaló Bunkóczi András. A helyi KDNP tagja azt emelte ki, hogy az EU-nak a migránsok helyett a tagországokban élő, 21 millió, többnyire fiatal munkanélkülit kellene segítenie.

– A paksi önkormányzat elsőként csatlakozott ahhoz a kormányzati állásponthoz, hogy a migránsok ügyét nem kvóták révén kell rendezni – fogalmazott Süli János polgármester. Hozzátette: nem a migránsok ellen szól az október 2-i népszavazás, hanem arról, hogy az unió nem kezeli jól ezt az ügyet. – Hátha ez a kis láng, amit a magyar népszavazás elindít, rádöbbenti a tagállamokat, hogy ezeknek a megtévesztett, földönfutóvá tett embereknek a hazai életkörülményeit kell rendeznie Európának az Egyesült Államokkal együttműködve. Nem szabad gyűlöletből szavazni vasárnap, de véleményt kell nyilvánítani – tette hozzá.

Szabó Péter alpolgármester is a részvételre buzdított a sajtótájékoztatón. – Magyarországon a XX. században volt példa először arra, hogy a választók népszavazáson is beleszólhassanak életük alakításába. Ezzel mindenképpen élni kell. Azért fontos a részvétel, mert arról határozhatunk, hogy a fejünk felett döntsenek vagy felhatalmazást adunk a kormánynak, hogy képviselje a lakosság álláspontját a kötelező betelepítéssel kapcsolatban – fogalmazott az alpolgármester, aki szerint elhibázott döntéseket hozott az Európai Unió a migránskérdés kezelésében. Ezt az elmúlt két év eseményei, a terrorcselekmények és a biztonság romlása is megmutatta.