Rendhagyó fizikaóra az Atomenergetikai Múzeumban

Egyszerű, filléres tárgyakkal is elvégezhető, mégis látványos és elgondolkodtató fizikai kísérleteket hozott az Elektrotechnikai Múzeum Paksra, az Atomenergetikai Múzeumba (AEM). A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében két paksi osztály vehetett részt rendhagyó fizikaórán az elektrosztatika és az elektrodinamika témakörében. A Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium és a Paksi I. István Szakképző Iskola diákjait Jerosievitz Zoltán fizikus interaktív módon be is vonta a kísérletekbe, amelyek révén megérthetővé és megszerethetővé válik a fizika tantárgy. Ezután a Töltődj fel! című időszaki tárlathoz kapcsolódóan a muzeális fizikai demonstrációs eszközök működésébe is betekintést nyerhettek a diákok.

Az Atomenergetikai Múzeumhoz hasonlóan az Elektrotechnikai Múzeum is számos interaktív elemet használ széles skálájú múzeumpedagógiai programja során. – A műszaki múzeumok és természettudományi témák népszerűsítésének kiváló eszközei az interaktív, élményközpontú programok. Ezekre helyezi a hangsúlyt az Atomenergetikai Múzeum is – emelte ki az esemény kapcsán kiadott közleményben Enyedi Bernadett múzeumvezető.

Az AEM múzeumpedagógiai évadnyitó rendezvényét számos látványos és „felvillanyozó” program követi még a következő időszakban.