Emlékhét '56 hatvanadik évfordulóján

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Paks önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ programsorozatra várja a lakosságot, az emlékhetet október 17. és 23. között rendezik.

A rendezvénysorozatot kiállítással nyitják október 17-én 17 órakor, a tárlaton helyi és kistérségi alkotók 1956-ot idéző művei tekinthetők meg. A folytatásban lesz vers- és prózamondó verseny, fotókiállítás Inotai Imre paksi tanító képeiből helytörténeti előadással, lesz konferencia 1956 eseményeiről Tolna megyei kitekintéssel, ismét kinyitják a feketedobozt, tartanak rendhagyó filmklubot, valamint meghallgathatja a közönség Károly János Requiem ’56 című kórusművét a Jézus Szíve-templomban.

Az emlékhét zárásaként október 23-án a városi ünnepségre várják a paksiakat a Városháza előtti térre 15 órára, majd 17.30-kor a kulturális központba az ünnepi estre, ahol megtartják a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díjkiosztóját és átadják a Pro Urbe Díjat valamint a díszpolgári címet. A részletes programról itt tájékozódhatnak, illetve a programfüzetet minden háztartásba eljuttatták.