Az ügyféltér után a homlokzat is megújul a postán

Felállványozták a főutca egyik meghatározó épületét,  a postát. Ahogy arról érdeklődésünkre a Magyar Posta Zrt. Kommunikációs Osztálya tájékoztatott, az épület külső felújítása zajlik. A decemberig tartó rekonstrukció miatt nem zár be a posta, a bejáratot érintő munkálatokat nyitvatartási időn kívül végzik el.

Az 1970-es években épülő épület földszintjén néhány éve részleges ablakcserét végeztek, ám ezen kívül jelentősebb külső felújítás még nem volt, így mostanra időszerűvé vált a homlokzat teljes körű rekonstrukciója. A munkálatok során megtörténik a homlokzati panelek felületi javítása, impregnálása, a panelhézagok szigetelése, megtisztítják és javítják a lábazat burkolatát és festési munkát is végeznek. A főbejárati ajtókat és a szélfogó ablakokat korszerűre cserélik, az emeleti acélablakokat javítják, mázolják. A Magyar Posta Zrt. saját forrásából valósul meg a felújítás, amelynek végén az épület megjelenésében, színezésében nem lesz változás. Az épületben egyébként néhány évvel ezelőtt készült el a belső ügyféltér nyitott pultos átalakítása és az ügyfélhívó rendszer telepítése.

A Barátság úti posta belső tere is megújult néhány évvel ezelőtt, idén nyáron pedig olyan átalakítást végeztek, aminek eredményeként az épület bejárata akadálymentesen megközelíthető, áll még a tájékoztatóban.

Ahogy arról Beregnyei Miklós Újvárosi anziksz című könyve a Tolnai Népújság korabeli cikkei alapján beszámol, a posta épületét a 22. ÁÉV építette, miután három lakóházat lebontottak, az új épületet 1983 szeptemberében adták át.