Rajzolja meg Paks logóját!

Városlogó-pályázatot írt ki a képviselő-testület. Olyan egyedi, találó, könnyen azonosítható, trendkövető, ugyanakkor időtálló logót várnak, amely vonzóvá teszi a települést a befektetők és a turisták számára, egyedi módon jeleníti meg Paks karakterét és különleges értékeit, tükrözi, hogy Paks dinamikusan fejlődő, nagy gazdasági beruházás előtt álló fiatalos város.

– Jelenleg nincs is városi logó, csak az önkormányzati kiadványokon is látható csigavonalas arculati elem. Eljött az idő, hogy egy olyan modern, jövőbe mutató logót adjunk a városnak, amellyel azonosulni tudnak a paksiak, tükrözi a város értékeit és az előtte álló jövőt. Szeretnénk, ha a logó megjelenítené az új városi szlogent is, miszerint „Paks, az együttműködés városa”. Ez látható már az új paksi ajándéktárgyakon is – mondta el Kovács Sándor, a logópályázatot kezdeményező turisztikai és városmarketing-bizottság elnöke.

– Célunk, hogy minél több helyen tudomást szerezzenek a pályázatról, ezért négy felsőoktatási intézménnyel is felvettük a kapcsolatot és a Magyar Marketing Szövetség is biztosított támogatásáról – mondta el Czink Dóra. A turisztikai és városmarketing referens hozzátette, nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a paksiaknak is legyen lehetőségük beleszólni, milyen logót szeretnének viszontlátni. A pályamunkák ezért a Paksi Hírnök Facebook-oldalán is megjelennek, ahol szavazhatnak rájuk. A város lapja mellékletet is megjelentet majd a logókkal, amit ötfős zsűri értékel: három szakember mellett két városvezető lesz a grémium tagja és a városlakók szavazata is egynek számít majd. – A lakosság ilyen szintű megszólítására Pakson még nem volt példa – hangsúlyozta Czink Dóra. A pályázatokat december elsejéig lehet leadni a Városháza titkársági osztályán, fődíj 400 ezer forint. A részletes felhívás és a pályázati adatlap megtalálható a város honlapján.