A TTIP ellen tiltakozik a Munkáspárt

A Magyar Munkáspárt tiltakozik az Amerikai Egyesület Államok és az Európai Unió közötti transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség (TTIP) létrehozása ellen, amire országos akció keretében hívják fel az emberek figyelmét. Pakson a Városháza előtt szólították meg az arra járókat. Szarka Sándor elmondta, a Munkáspárt azt akarja, hogy a magyar kormány jelentse be: nem támogatja a TTIP-tárgyalások folytatását, nem ír alá semmilyen megállapodást és ne támogassa a Kanada és az unió közötti szabadkereskedelmi egyezményt (CETA) sem.

A párt helyi aktivistája kiemelte, hogy a TTIP egységes munkajogi szabályokat teremtene és a munkások elveszítenék sok évtizedes küzdelmük eredményeit, a munkajogi kedvezményeket, szűkülnének a szakszervezetek jogai. – Még nagyobb lenne a szegénység – hangsúlyozta.

Ahogy az a szórólapon is olvasható, az egyezmény megnyitná az amerikai cégek előtt az európai egészségügyi, oktatási piacot, valamint beengedné az amerikai génmódosított élelmiszereket, illetve megnyitva az európai piacokat az amerikai agrártermékek előtt, veszélybe sodorná az európai mezőgazdaságot és jelentős hátrányt okozna a magyar mezőgazdaságnak is.

Az akcióban a Munkáspárt paksi aktivistái egy erről szóló petíciót adtak át a városvezetésnek.