Elismerték a paksi mérnök munkáját

Jubilál a Tolna Megyei Mérnöki Kamara. Az évfordulóról az alakulás helyszínén, a Vármegyeházán emlékeztek meg napra pontosan húsz évvel azután, hogy elsőként az országban létrejött a megyei szervezet. A megjelenteket – kamarai tisztségviselőket, tagokat, az országos kamara, a szomszéd megyék kamarái, a testvérkamarák, valamint az együttműködő szakmai szervezetek képviselőit – Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte.

Az ünnepségen részt vett dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) alapító elnöke, aki elmondta, a rendszerváltást követően felvetődött a kérdés, hogyan tudna a mérnöktársadalom a demokrácia megteremtésében közreműködni. A testületet azért hozták létre, hogy a mindenkori kormány támaszkodni tudjon szaktudásukra. A huszadik évforduló alkalmából emléktáblát helyeztek el a Vármegyeháza falán és jubileumi kitüntetéseket adtak át azoknak, akik az alapítás óta fáradhatatlanul munkálkodnak a szervezetben. Palotásné Kővári Terézia megyei elnök, Balaskó Jenőné irodavezető, Kaiser József megyei elnökségi tag mellett kitüntetést kapott Sipos László József megyei alelnök, országos elnökségi tag.

Sipos László József villamosmérnök, minőségügyi szakmérnök 1983-tól –immáron 33 éve – az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozója, jelenleg minőségbiztosítási vezető mérnöke. Több mint húsz éve tevékenykedik a hazai köztestületi hivatásrendi mérnöki kamarai rendszer kiépítése, majd folyamatos fejlesztése érdekében. A személyzet megfelelőség-értékelésben szerzett atomerőműves és mérnökkamarai tapasztalatai alapján az Országos Atomenergia Hivatal és a Magyar Mérnöki Kamara vezetői felkérték az Atomtörvényben meghatározott, az atomenergia alkalmazása körében eljáró független műszaki szakértőket minősítő bizottsági munkára. Aktív közreműködése eredményeképpen az MMK honlapon immáron több mint 250 minősített nukleáris szakértő publikus adata szerepel. 1978 óta folyamatosan fáradozik az új szakmai ismeretek széleskörű átadásán is. Korábban megkapta a Tolna Megyei Mérnöki Kamara Kőrösi Miklós-díját, később a Zielinski Szilárd nevét viselő díjat, valamint a Híradástechnikai Tudományos Egyesület Puskás Tivadar-díját.