Tízéves az Atomic Strike

Az októberi Újpest elleni mérkőzésen ünnepelte tizedik születésnapját az Atomic Strike. A Paksi FC-fanatikusok ez alkalomból a mérkőzés tizedik percében látványos pirotechnikai bemutatót is tartottak a lelátón, ami miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség 50 ezer forintos büntetést rótt ki a klubra. A szurkolói csoportot Horváth Tamás, Lisztmayer Balázs és Wenhardt Ákos alapította, jelenlegi vezetője Falucskai Károly, aki 2007-től, egy tatabányai 4-2-es győzelemtől datálja tagságát. Vele beszélgettünk.

– Mióta vezeted a társaságot?

– Az, hogy vezetem, túlzás, inkább koordinálom az eseményeket. Minden tagnak van beleszólása a csoport működésébe. Természetesen a lelátón már a „capo” irányítja az események menetét, mindenkinek azt kell csinálnia, amit ő mond, különben nem vagyunk egységesek. A szervezésben mindenkinek megvan a feladata: van, aki a buszokat szervezi, más a látványelemekről gondoskodik. Megint mások a közös bulikat szervezik.

– Mit szól hozzátok a klubvezetés?

– Nagyon jó viszonyt ápolunk, Magyarországon szerintem egyedülálló az a kapcsolat, ami köztünk van. Mindig korrektül álltak hozzánk, nincs mellébeszélés, hitegetés. Ezzel a baráti viszonnyal mi sem szeretnénk visszaélni, és bármennyire fájó számunkra a pirotechnikai elemek tiltása az MLSZ részéről, nem szeretnénk, ha ezek alkalmazása miatt büntetésekkel sújtanák klubunkat.

– Milyen a viszony a csapattal, a mindenkori edzővel?

– Az edzők személyével különösebben nem foglalkozunk, ha jönnek az eredmények, mindenki örül, mindegy, ki ül a padon. A nehéz időkben is kiálltunk, kiállunk a csapat mellett. A játékosok közül mindig is voltak és lesznek is nagy kedvencek: Mészáros István, Kiss Tamás, Tököli Attila, Éger László, Böde Dani, Fiola Attila, Heffler Tibor, Vayer Gábor, Csernyánszki Norbert. A jelenlegi keretből: Bartha László, Szabó János és az utolsó mohikán az NB II-es bajnokcsapatból Báló Tamás.

– Elismerik a szurkolókat?

– A legnagyobb elismerés mindig az, amikor a meccs végén a srácok kijönnek hozzánk és megköszönik a támogatást. Emlékezetes volt, amikor a 2013/14-es szezonban a csapatnak már 18 meccse nyeretlen volt a bajnokságban, és Miskolcra mentünk. Megbeszéltük, hogy bármi lesz az eredmény, végignyomjuk a 90 percet. Nyertünk 4-0-ra, óriási ünneplés volt. Másnap Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője felhívott és köszönetet mondott, hogy végig a csapat mellett álltunk ebben a nehéz időszakban. Elmondta, hogy mennyi emberben csalódott, de mi megmutattuk, hogy ránk mindig lehet számítani.

– Hányan alkotják az Atomic Strike-ot?

– Harmincan-ötvenen tartoznak az Atomic Strike-hoz, ők idegenbe is elkísérik a csapatot. 2014-ben megalakult az Atomic Strike Amazon formáció is szurkoló és doboló lányokból, asszonyokból, akik parádés hangulatot teremtenek a mérkőzéseken. A Paksi FC egyébként ingyenes buszokkal segíti a szurkolókat.

– Mi lesz a következő tíz év feladata?

– A létszám megtartása és bővítése. Jó lenne egy generációfrissítés, főleg a 15-25 éves korosztályból. Bízunk abban, hogy megépül Pakson az új stadion. A vezetőség ígéretében szerepelt egy klubhelyiség az Atomic Strike részére. Ez lehetőséget teremthet arra, hogy a csoport együtt töltse a szabadidőt, koreog­ráfiákat találjunk ki és valósítsunk meg, hogy közösen nézzük a válogatott meccseit.

–Hogyan lehet csatlakozni a csoporthoz?

– Bárki csatlakozhat, aki szereti a paksi labdarúgást, és elkötelezett a csoport iránt. Ezt a mérkőzéseken és az idegenbeli túrákon kell bizonyítania.