Megjelent a Paksi templomok és kápolnák fényképalbum

Megjelent a Paksi templomok és kápolnák című fényképalbum. A mintegy 80 oldalas, exkluzív minőségű kiadványban három paksi fotós, Kövi Gergő, Babai István és Fitt Tamás fényképei mutatják be városunk szakrális épületeit. A kísérőszöveg Kernné Magda Irén munkája, a kötet a Paksi Hírnököt is kiadó TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. gondozásában jelent meg.

Ilyen tematikájú album ez idáig nem készült Pakson, a benne szereplő fényképekkel jórészt első alkalommal találkozhat a közönség. Szerzői arra törekedtek, hogy ne csupán hétköznapi szemszögből, ugyanakkor képmanipuláció nélkül, természetes valójukban mutassák meg az épületeket.

Kernné Magda Irén olvasmányos kísérőszövege számos olyan információt tartalmaz, ami érdekes lehet a helytörténet iránt érdeklődők számára.

A Paksi Hírnök történetében nem egyedülálló, hogy az újságkiadás mellett másra is vállalkozik: 2015-ben falinaptár készült a szerkesztőség gondozásában, 2014-ben húszperces dokumentumfilmben idézték fel a lap indulását, 2013-ban pedig Mit süt-főz ma? címmel paksi ételeket és életeket bemutató könyvet adtak ki.

A Paksi templomok és kápolnák 4000 forintos áron megvásárolható a Paksi Hírnök Dózsa György úti szerkesztőségében, a Szent István téri Agricumban, a Villany utcai Pákolitz István Városi Könyvtárban és a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárában.