Több mint háromszázmillió forint sorsáról döntöttek

300 millió forint támogatást biztosít a Paksi Sportegyesület részére az önkormányzat – döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület. A grémium a kormány által biztosított, a stadionépítés városi önrészét kiváltó 600 milliós támogatás egy részének a felhasználásáról határozott.

– A paksi sportegyesületek atomerőműves és MVM-szintű támogatása gyakorlatilag megszűnt, ezért a képviselő-testület az egyesületek működőképessége érdekében a felszabaduló összeg egy részét a támogatásukra fordítja. Természetesen tudjuk, hogy hosszú távon a megfelelő szponzorálási és állami támogatási háttér nélküli működés nem tartható fenn, hiszen mindkét sportegyesület költségigényes szakosztályokat is működtet – mondta el a döntés kapcsán dr. Blazsek Balázs. A címzetes főjegyző hozzátette: a testület tisztában van vele, hogy amennyiben a szponzorációban nem lesz változás, akkor rövidesen kezelni kell a helyzetet. A testület azért biztosította a 300 milliós támogatást, hogy az idei kötelezettségeinek eleget tudjon tenni az egyesület – fogalmazott dr. Blazsek Balázs.

A testület emellett a városi kommunikáció erősítése érdekében 6-6 millió forint támogatás megítéléséről határozott a Telepaks Médiacentrum Nonprofit Kft. és a Paks-Press Hírügynökség számára.