Megvan Paks új logója

Karádi Nikoletta munkáját hirdették ki győztesnek a városi logópályázaton. Októberben írta ki városlogó-pályázatát az önkormányzat. A felhívás nyomán 51 pályázó 77 alkotása került a bírálóbizottság elé, melyben neves szakembereken kívül a polgármester és a turisztikai és városmarketing-bizottság elnöke is helyet kapott, valamint a lakosság véleményét is figyelembe vették. Első körben négy pályamunkára szűkült a kör, ezekből a turisztikai és városmarketing bizottság választotta ki a legjobb alkotást, melynek jutalma 400 ezer forint, tervezője készítheti majd el a város arculati kézikönyvét is.

A győztes logót bemutató sajtótájékoztatón Kovács Sándor, a turisztikai és városmarketing-bizottság elnöke megköszönte a paksi lakosoknak, hogy véleményt nyilvánítottak a logópályázatra beérkezett művekről. Mint arról beszámoltunk: postai úton és a Paksi Hírnök Facebook-oldalán is lehetett szavazni a logókra.

A koncepció egy olyan embléma kialakítása volt, ami hűen őrzi Paks városának értékeit – írta pályázatában a győztes, aki a fő jelképnek a hársfalevelet választotta, amely az ősi Rátót nemzetséget szimbolizálja. A levelet stilizálta és elforgatta, majd egymásba olvasztotta őket, így született meg a könnyen megjegyezhető forma. Az embléma Paks jellegzetességeinek formáit is magába foglalja: megtalálható benne az atom jelképe, az angyal motívuma, a virág formája. Különlegessége, hogy egyetlen vonallal meg lehet rajzolni, ami az összetartozásra, időtállóságra és az együttműködésre utal – áll a leírásban.

Karádi Nikoletta. Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök

Karádi Nikoletta. Fotó: Kövi Gergő/Paksi Hírnök

Karádi Nikoletta a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola képzőművészeti szakán végzett, ugyanitt szerezte meg a tervező grafikusi végzettséget. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikusművész–tervezőgrafika szakirányán harmadéves hallgató.