Bemutatkozott Teo Čizmić

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az ASE kosárlabdacsapatának új vezetőedzője, Teo Čizmić. A negyvenöt éves horvát szakember Körmenden ért el sikereket az előző bajnoki szezonban, és a paksi csapat elleni kiütéses győzelem után távozott a vasi kisvárosból.

– Gyors döntés volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar munkát vállalok. Nagyon sok jót hallottam az ASE-ról, tudom, hogy eddig mindig a liga első csapatai között szerepelt, megpróbálom újra visszajuttatni ide. Jelenleg a meglévő játékoskerettel folytatjuk, szeretném látni mindenkinél a motivációt, az akaratot a mindennapi munkában. Vissza kell honi az önbizalmukat, de nem meccsről meccsre, hanem napról napra – fogalmazott az Atomerőmű új trénere.

– Szeretem a kihívásokat, kemény munkát tudok ígérni, bízom benne, hogy napról napra jobbak leszünk, és remélem, hogy bejutunk az első nyolcba, utána pedig már minden lehet. Fontos, hogy mindenki odategye magát, és minden másodpercben a győzelemre koncentráljon. A játékospiacot figyeljük, ha szükséges, és akad megfelelő lehetőség, meglépjük.

Arra a kérdésre, hogy milyen edzőnek – pedagógusnak avagy inkább „korbácsosnak” – tartja magát, azt válaszolta: őrültnek, aki rengeteg pozitív energiát tesz bele a munkájába. Hozzátette még: – A jelenlegi helyzet nem jó a klubnak, nem jó a szurkolóknak, nem jó nekem, bízom benne, hogy előre lépünk. Ezért szeretném kérni a szurkolók,és a szponzorok támogatását, álljanak ki a csapat mellett, mi természetesen mindent megteszünk a pályán. Most nagyon fontos a támogatás, nemcsak a sikerek idején.