Új vezetője van a paksi polgárőrségnek

Új vezetőt választott rendkívüli közgyűlésén a Paksi Polgárőr Egyesület: a tisztségéről lemondott Feil Józsefet Bodóné Rausch Mária Magdolna követi. Az új elnök személy- és vagyonőrként dolgozik, az önkéntes szervezet munkáját tíz éve segíti.

– Szorgalmas, összetartó csapat a paksi polgárőrség, melynek tagságát szeretnénk bővíteni és fiatalítani, hogy még többet tudjunk tenni Paks közbiztonságáért – mondta el céljairól Bodóné Rausch Mária Magdolna. A szervezet új elnöke hozzátette: jó kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel, közös jelző-figyelő szolgálatokon, éjszakai járőrözéseken vesznek részt rendszeresen, és a helyi rendezvények, például az Atomfutás, a Sárgödör téri programok és a dunakömlődi falunap lebonyolításának biztosításában is segítenek, ha felkérés érkezik.

– A visszajelzések pozitívak, mindenhol örömmel fogadnak bennünket, a külterületen élők számára pedig biztonságot ad a polgárőrök folyamatos jelenléte. Amellett, hogy szükség esetén segítünk, a falopások észlelése esetén is azonnal felvesszük a kapcsolatot a rendőrkapitánysággal. – mondta az elnök, akinek munkáját a vezetőségben alelnökként Kun Sándor, titkárként pedig Girst Ádám segíti. Az egyesület technikailag jól felszerelt, a szükséges gépjárművet, eszközöket, valamint a fenntartási és az üzemanyagköltséget a paksi önkormányzat biztosítja évenkénti támogatásban – tájékoztatott a szervezet titkára.

A paksi szervezet várja soraiba mindazokat, akik polgárőrként szeretnének tenni városunk közbiztonságáért. Irodájuk a piactéren van, a 06-30/621-4660-as ügyeleti telefonszámuk éjjel-nappal hívható.