Megújul a lakótelep központi parkja

Megújul a lakótelep központi parkja. Első lépésként kiválasztották a tervezőt a Gagarin, a Barátság és a Kishegyi út által határolt terület felújítási tervének elkészítésére. Ennek elkészültével, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után ütemekre bontva, önkormányzati forrásból indul el a terület rekonstrukciója.

Közel negyven éve épült a lakótelepi központi park, azóta csak kisebb javítások történtek az elöregedett betonburkolaton. Legutóbb 2008-ban írtak ki tervpályázatot a teljes körű felújításhoz, akkor pályázati forrás hiányában elmaradt a rekonstrukció. A városvezetés úgy döntött: saját forrásból lát neki a munkához, több szakaszra bontva korszerűsítik a teret. A meghívásos eljárásban kiválasztott tervezővel várhatóan február közepéig írják alá a szerződést, majd a kiviteli tervek birtokában elindulhat majd a kivitelező kiválasztása.

Első ütemben a Csengey Dénes Kulturális központ és a Spar üzlet közötti terület, másodikként a Gagarin utca felőli park újulhat meg, majd az elképzelések szerint következik a Csengey előtti tér rekonstrukciója – tudtuk meg Szabó Pétertől. Paks alpolgármestere arról is tájékoztatott, hogy kevesebb lépcsővel és több zöldfelülettel képzelik el a központi park új arculatát, és szeretnék, ha a felújítással párhuzamosan a környező üzletek homlokzata is megújulna. A boltok és szolgáltatóegységek felújításához az önkormányzat lehetőségeihez mérten pályázati úton segítséget nyújt majd a tulajdonosoknak – ígérte Szabó Péter, hozzátéve: a park felújítása ugyan önkormányzati saját forrásból indul el, de továbbra is keresik a módot pályázati támogatások igénybevételére.