Sokrétű tevékenységet végeznek az atomerőmű tűzoltói

Nevével ellentétben jóval több mint egy átlagos tűzoltóság az Atomerőmű Tűzoltóság, hiszen egyebek mellett például mentőszolgálatot is üzemeltet, liftből mentést végez. Az Atomix Kft. berkein belül működő szervezet komoly hangsúlyt helyez a képzésre, felkészítésre, minőségirányításra. Ezeken a területeken tavaly eredményesek voltak, munkájukkal a tulajdonos és egyben megrendelő Paksi Atomerőmű elégedett volt, hangzott el az évértékelő állománygyűlésen.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képviseletében Volent Gábor biztonsági igazgató fejtette ki, hogy a sikeres beavatkozáshoz technikai, technológia feltételek és a jól felkészült, gyakorlott, képzett személyzet szükséges A létesítményi tűzoltóság mindegyik területen országos, de akár nemzetközi összehasonlításban is versenyképes. Ez egy olyan terület – tette hozzá – ahol szükség van a folyamatos megújításra, az új fejlesztések adaptálására, ezért új laktanya fog épülni. A tender kiírása már megtörtént. Arról is beszélt, hogy éles helyzetben ugyan nagyon ritkán kell helytállniuk a tűzoltóknak, de nagyon sok területen számíthat rájuk az atomerőmű. Legutóbb például a jeges Duna adott nekik feladatot. A tűzoltóságba integrálva működő mentőszolgálat ugyancsak sokrétű tevékenységet végez, amiről dr. Szitván Gábor összefoglalóját hallhatta az állomány és a társszervek képviselői.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében felszólaló dr. Balázs Gábor igazgató szerint mintául szolgál az Atomerőmű Tűzoltóság a hivatásos állomány számára. Példaként az általuk fejlesztett e-learning képzést hozta fel. Ezt a praktikus, a gyakorlati képzést jól megalapozó, humánerőforrás-gazdálkodás szempontjából hatékony módszert az év elejétől az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság is átvette, vázolta az igazgató majd elismeréseket adott át. Kruller Attilának, Szabó Zoltánnak és Deli Sándor Zoltánnénak. Fritz Tamás pedig a munkatársak javaslata alapján odaítélt díjat vehette át Bőhm Péter parancsnoktól nagy tapsvihar közepette.

A kollektív jubiláló tagjait is köszöntötték az évértékelő állománygyűlésen. Ez volt az első olyan alkalom, hogy 60. életévüket betöltött vonulós tűzoltók is voltak közöttük. Bőhm Péter parancsnok szót is ejtett arról, hogy ez egy olyan probléma, amire választ kell adniuk. Sokrétű egészségmegőrző programja van az Atomerőmű Tűzoltóságnak, minden feltételt igyekszik megteremteni ahhoz, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatárig, azaz 65 éves korukig képesek legyenek a kollégák ellátni a feladatukat vagy tudjanak a cégen belül más feladatot biztosítani számukra. Szintén kihívást jelent a jól képzett munkaerő megtartása, mondta a parancsnok. Kitért arra is, hogy van imázsa a tűzoltóságnak és perspektívát tud biztosítani dolgozóinak, ezért máig vonzó munkahely. Fontos a képzés mellett a csapatépítés, mert ez nem egyszemélyes küldetés, húzta alá.

Az idei év feladatai között említette a vállalatirányítási rendszer további fejlesztését, a folyamat és kockázatalapú szemléletre való áttérést. Beszélt arról is, hogy bizonyára az új atomerőművi blokkokhoz nem hoznak létre új tűzoltóságot, ezért számítanak arra, hogy ez az ő feladatuk lesz, amihez biztosítani kell majd a megfelelő készségekkel, képesítésekkel rendelkező állományt.