Kultúrházak éjjel-nappal a hagyományaink jegyében

A kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos kezdeményezéshez csatlakozva három napon át várják hagyományőrző programokra, színházba, moziba a közönséget a Csengey Dénes Kulturális Központba.

A programsorozatot február 10-én nyitják gyermektáncházzal, ahova 10-től 12 óráig lehet ellátogatni, 18 órakor a Bartina zenekar ad koncertet, 20 órától pedig farsangi mulatság lesz a 40 éves Paksi Városi Vegyeskar és a kulturális központ közös szervezésében. A batyus bálon a legötletesebb jelmezeket díjazzák.

Szombaton a Tűzvirág Táncegyüttes Gyermekzsibongó elnevezésű hagyományőrző programjával indul a nap 10 órakor a farsang jegyében, ennek ideje alatt farsangi fánk és pampuska kóstoló lesz a központ előterében 12 óráig. Délután visszavárják a lakosságot a Csengeybe, 16 órakor paksi alkotók műveiből nyitnak meg kiállítást, 18 órától felolvasószínház lesz máskor nem látogatható helyszíneken, mint a hőközpont, a zenekari árok és a zsinórpadlás. A nap hátralévő részét is tartalmasan eltölthetik a kulturális központban, 21 órától indul a Zseblámpával a Csengeyben elnevezésű játék, ahova 3-4 fős csapatok jelentkezését várják, 23 órakor pedig kezdődik az éjszakai filmklub.

Az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényeit vasárnap 10 órától Könyves (busó) vasárnappal zárják, ahol Gyurkó Ferenc maszkfaragó és Gyurkóné Szanyi Mária mutatják be a busó hagyományokat a művelődési központ könyvtárában.

A gyermektáncházra 200, a Gyermekzsibongóra és a farsangi mulatságra 500 forint a belépő, a többi program ingyenesen látogatható. A Könyves vasárnap programon váltócipő használata javasolt. Az országos programról itt, a Csengey kínálatáról pedig itt találnak bővebb információt az érdeklődők.