Duna-parti városok projektjéhez csatlakozott Paks

Egy regionális turisztikai és oktatási hálózat kiépítésére jött létre az a nemzetközi projekt, melyet hét ország hívott életre, és melyhez partnerként Paks is csatlakozott. A DANUrB projekt háromnapos nemzetközi konferenciával és workshoppal indult február 15-én hazánkban, a rendezvényen Budapest, Esztergom, Komárom és Dunaújváros mellett városunk is képviseltette magát. A program egyik legfontosabb célja a Duna menti kis- és középvárosok kulturális örökségének hasznosítása, a vízparti élet fejlesztése, illetve Duna menti kulturális turisztikai ajánlatok kidolgozása közös márkanév alatt. A projekt hazai koordinátorai tavaly kérték partnerségre városunkat.

– A DANUrB 39 Duna-parti várost fog össze és a kulturális és épített értékek bemutatására ad lehetőséget. Kiemelt célja a helyiek identitásának növelése, a városlakók érdekeltté tétele a turizmus fellendítésében. A projekt megvalósítását 2020-ig tervezik, végeredménye egy közös nemzetközi koncepció lesz a 39 városra, és egy közös brand, melyben a városok megmutathatják értékeiket – tájékoztatott Czink Dóra Paks turisztikai és városmarketing-referense hozzátette: prezentációjukban a Duna-partra tervezett fejlesztések mellett bemutatták a Makovecz-templomot és a Sárgödör teret, valamint a helyi gasztronómiai kínálatot. Beszámoltak a város előtt álló feladatokról és a városfejlesztési elképzelésekről is.

– Megmutattunk, hogy Paks egy fiatalos, lendületes, fejlődő település komoly történelmi múlttal – hangsúlyozta Czink Dóra.