Egyre népszerűbb az atomerőmű fotópályázata

Évről évre gazdagabb és színvonalasabb a Paksi Atomerőmű fotópályázatára beérkező anyag. Idén már három kategóriába sorolva értékelték a képeket és díjazták a készítőket. A hónap fotójából kinőtt Ti fotóitok pályázatra – amit ebben a formában 2014 óta hirdetnek meg – az elmúlt félévben háromszázötven fotó érkezett be az ország minden szegletéből.

Vincze Bálint zsűrielnök, többször díjazott természetfotós értékelte a pályamunkákat, s adta át a díjakat az erőmű látogatóközpontjában. Mint mondta, a fotókat az atomerőmű saját kommunikációjában felhasználja, de a pályázat célja az is, hogy a közösségi médiában meglévő táborát erősítse az atomerőmű.
Emberábrázolásban Molnár Roberta kapta az első díjat, Márkus Reginát és Federico Apuzzót megelőzve, s mivel a Facebookon a legtöbb lájkot gyűjtötte képével, Gerzsei Andrea nyerte el a közönségdíjat. Természet kategóriában Szabados Tibor első, Tóth Melinda második, Lencsés János harmadik díjat, Wallner Dénes közönségdíjat kapott. Energikus témában Lukács Klaudia első, Sitkei Gábor második díjat vehetett át, Barta Klára pedig a közönségdíjat nyerte el.