Új elnök a roma önkormányzat élén

Takács András lett a Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, alelnökké Farkas Attilát választotta a szervezet testülete, miután a korábbi elnök, Gomán János lemondott tisztségéről. Gomán János és Gomán István tagként segíti a jövőben az elnökség munkáját.

Hagyományos programjaik mellett újakat is tervez a nemzetiségi önkormányzat, a legjobb tudásuk szerint dolgoznak azért, hogy biztosítsák a paksi roma lakosság eredményes képviseletét, és részesei legyenek a helyi közéletnek – mondta el az új elnök, hozzátéve: a Duna-parti közösségi házuk ismét nyitva áll. Új irodavezetőjük, Somodi Renáta is segítséget biztosít minden hozzá forduló számára az önkormányzati, hatósági ügyek intézésében. Emellett tervezik, hogy újraindítják korábban népszerű hagyományőrző csoportjukat.

Farkas Attila alelnök arról tájékoztatott, hogy a szervezet éves programjainak sora március 11-én az önkéntes nappal kezdődik, amikor minden segítőt várnak a közösségi ház udvarának rendbe tételéhez. A délelőtti program közös ebéddel zárul majd. Áprilisban megemlékeznek a roma világnapról és húsvétra is készülnek rendezvénnyel a gyerekek számára, a hagyományos roma napot a nyár derekán tartják a tervek szerint. Júliusban ismét lesz balatoni kirándulás, illetve szeptember első vasárnapján a csatkai búcsúba szerveznek csoportos zarándokutat. Takács András hangsúlyozta: eddig is sokan keresték, és a jövőben is számít minden roma véleményére, ötletére.