Első albumát mutatja be a PistiEst

A PistiEst hívja lemezbemutató koncertjére a közönséget március 11-én 19 órára a Csengey Dénes Kulturális Központba. Az előzenekar a bölcskei The Subrune lesz. A támogatói jegy ára 1000 forint, és a kulturális központ jegypénztárában lehet váltani.

A PistiEst zenekar alapítója Gyulai István, aki dalszerzeményeiből a Gondolatstoppos című lemezen jelentetett meg először néhányat, vendégzenészek közreműködésével, 2011-ben. Aztán 2014-ben a paksi XVII. Amatőr Pop-Rock- Jazz Fesztiválra összeállt a PistiEst első formációja, amellyel megnyerték a tehetségkutató első díját. A 2013-ban született Örökségünk című dalhoz 2015-ben klip is készült, ami országos sikert ért el, sőt határokon túlra is eljutott.

Ahogy Gyulai István korábban a Paksi Hírnöknek elmondta, a megújult zenekart hatan alkotják, zenésztársai: Feil Dóra, Feil Gábor, Nagy Géza, Berki Richárd és Csapó András, de a lemezen Madár Otília, Lengyel Zita és Tóth Péter is közreműködik. A hangzás is új, sokkal teljesebb, „fesztiválzenekarosabb” a korábbinál, a magvas mondanivaló mellé olyan hangszerelést és hangzást tettek, ami valódi koncertélményt ad. A lemezen 2016 augusztusában kezdtek el dolgozni. Közben kapta az Útkereső címet, mert ahogy jöttek az új társak, úgy tették hozzá a saját stílusukat.