Programok március 15-én

Nemzeti ünnepünk 169. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat.

Március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik a megemlékezés. Ünnepi beszédet mond Bagdy László tanácsnok, majd ünnepi műsor következik Reményteljes március címmel a Paksi Balogh Antal Katolikus általános Iskola és Gimnázium diákjainak előadásában, a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekarának közreműködésével. Ha esik az eső, akkor a megemlékezést a Jézus Szíve templomban tartják meg.

Délután a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódik az ünnepség 17 órakor. Köszöntőt mond Süli János polgármester, majd átadják a Tisztes Polgár kitüntetést. Zárásként Petőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből ad elő részleteket Csadi Zoltán.

Március 14-én 18 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést. Beszédet Süli János Paks polgármestere mond, majd Mi valánk a legelsők – 1848 üzenete címmel adnak ünnepi műsort a dunakömlődi hazajáró diákok, a Vetővirág népzenei együttes közreműködésével.

A Szent István téren tartandó városi ünnepi megemlékezés kapcsán megállási tilalomra és útlezárásra kell számítani. A megállási tilalom előző este 22 órától lép életbe a téren, és március 15-én 12 óráig lesz érvényben. Az ünnepség napján 9 és 11.30 között lezárják a Kossuth Lajos utca és a Szentháromság tér közötti útszakaszt, ez idő alatt a helyi és helyközi járatok nem állnak meg sem a Dózsa György úti, sem a Szent István téri megállókban.