Boros vendégek a sörklubban

Boros vendégek a sörklubban

Szerző -
Boros vendégek a sörklubban. Fotó: Vida Tünde/Paksi Hírnök
Boros vendégek a sörklubban. Fotó: Vida Tünde/Paksi Hírnök

Nem a borászok ellenében, hanem mellett jön létre az Első Paksi Sörklub – fogalmazott az alapító, Dömény Zoltán 2015 januárjában, amikor első foglalkozását tartotta a szervezet. Hogy ez mennyire így van, azt a legutóbbi, márciusi összejövetel is igazolta. Borászokat hívtak vendégségbe, s az asztalokra a sör mellett kiváló paksi borok is kerültek. A Sárgödör Téri Présháztulajdonosok Egyesülete egy egész asztalnyi társasággal és a vacsorához két borral érkezett, de annak végeztével még egy borbemutatóval is készültek. Vacsorára, mint a sörklub minden rendezvényén, ezúttal is egy sor ínyencség került az asztalra, elkészítésük fortélyait Ambrózi Aladár mesterszakács ismertette. Róla érdemes tudni, hogy mindig eltér a megszokott receptektől, mindent újragondol. Így volt ez most is, amikor is a sort vörösboros libazúza nyitotta csicsókarizottóval, majd előételként pontypaprikást tálaltak zöldhagymás galuskával, haltepertővel. Ezekhez előbb egy világos Soproni, majd egy Staropramen vörös sör került az asztalra. A lassan sült bőrös mangalicához, amit csiperkegombával, sült céklával, pirított burgonyával tálaltak, Kovács Mihály 2013-as vörös cuvee-jét kínálták, míg a fantáziadús mákos gubát a Fabro pince „Érintés” nevű fehér, félédes habzóbora kínálta. Sorra emelkedtek szóra a Sárgödör téri borosgazdák ajánlva pincéik gyöngyszemeit.

Dömény Zoltán azt mondta, az Első Paksi Sörklub programjaival mindig igyekeznek reagálni a tagság igényeire. A találkozókat negyedévente tartják, újabban ezekre helybeli civilszervezeteket hívtak, így például a Paksi Orosz Klubot és most legutóbb a borászokat. A klubba a tagok ajánlásával be lehet lépni, az ő meghívásukkal a programokon részt lehet venni.