Helyben vizsgálhatók a vízminták

Új mikrobiológiai laboratóriumot adtak át a Mezőföldvíz Kft. paksi szennyvíztisztító telepén, a víz világnapján, március 22-én. A laboratóriumban az előírt víz- és szennyvízrendszerek ellenőrző vizsgálatait végzik el, valamint külső megbízásokra, leginkább fürdőüzemeltetőknek, egyéb vállalkozásoknak, magánszemélyeknek is végeznek vízvizsgálatokat, ami növeli a cég bevételeit. A külső munkák aránya a vízminták számát tekintve eléri a teljes mintaszám 45%-át.

Az elmúlt öt évben a Pakstól 70 kilométerre fekvő Kaposszekcsőn kellett elvégezni a vizsgálatok nagy részét, amire az új mikrobiológiai laboratórium megnyitásával már nincsen szükség. A labor kialakítására a társaság mintegy 20 millió forintot fordított, amire a paksi önkormányzat által korábbi biztosított 100 millió forintos tőkeemelés adott fedezetet.

Az ünnepségen jubileumi elismeréseket is átadtak, idén a társaság közel 200 dolgozójából 8 paksi, 6 bonyhádi, 3 dunaföldvári és 1 pécsváradi kollégát köszöntött Süli János polgármester és Csapó Sándor, a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetője. A jubilálók között volt Tarnai József a paksi főmérnökségről, aki 30 éve dolgozik az ágazatban.