Megújul a Lussoniumhoz vezető utca

Elkezdődött a dunakömlődi Sánchegy utca felújítása. A május végéig tartó munkálatok idejére lezárták az utcát a forgalom elől. A beruházás 14,5 millió forintból, a Kronológ Kft. kivitelezésében valósul meg.
A dunakömlődi csárda parkolójától a lussoniumi elágazóig újul meg a burkolat a Sánchegy utcában. A beruházásról tavaly döntött az önkormányzat Spiesz József, a körzet képviselője kezdeményezésére.

– A Sánchegy utca a településrész egyik legrosszabb állapotú utcája, a töredezett, repedezett burkolatot folyamatosan alámosta a csapadékvíz. Mivel a lussonumi romkert ezen az úton közelíthető meg, az odalátogató turisták hamis képet kaphattak Dunakömlődről. Tavaly októberben született döntés a felújítás megvalósításáról a pénzmaradvány terhére – tájékoztatott Spiesz József. A kivitelezést a három ajánlattevő közül a legkedvezőbb ajánlatot adó Kronológ Kft. nyerte el, a munkát a tavasz beköszöntével el is indította a paksi cég.

– Azért, hogy a csapadékvíz ne rongálhassa tovább a rossz minőségű, átázott altalajt – melyet szükség szerint cserélnek is –, mindig csak akkora szakaszt bontanak fel az építők, amit másnap le tudnak betonozni. Az utcát a felújítás miatt le kellett zárni a forgalom elől – tudtuk meg Pupp Gábortól, a műszaki osztály beruházási csoportvezetőjétől. Az útburkolat mellett a járda is korszerűsödik a Sánchegy utcában. A munka szerződés szerint május végére fejeződik be, költsége 14,5 millió forint, amit saját forrásból biztosít az önkormányzat.