A nagyadózók előtt számolt be terveiről a városvezetés

– Jó és hasznos partnerek, akiknek számítunk a munkájára és adóforintjaikra – így jellemezte Süli János polgármester azokat a vállalkozásokat, amelyek a város legjelentősebb összegű adóját fizetik, és melyek vezetőit immár hagyományos találkozóra hívta az önkormányzat. Az összejövetel célja továbbra is ugyanaz, mint korábban: azontúl, hogy jó alkalom köszönetet mondani a munkáért és az adóforintokért, a városvezetés tájékoztatást adhat arról, hogy mire költötte az adóforintokat. – A partnerségben, amit hirdetünk, fontos erről is beszámolni – hangsúlyozta a polgármester. Arról is beszélt, hogy törekszenek a város általános állapotának javítására, beleértve a látványt, mint például a Deák iskola régi épületénél, amelynek a homlokzata újult meg. Egy sor közterületet is átépítettek, és sokat áldoztak tervek elkészítésére, hogy felkészülten várják a pályázati lehetőségeket.

Süli János kitért arra, hogy személyesen is jó kapcsolatot ápolnak a cégvezetőkkel, vállalkozókkal, hiszen sokukkal több évtizedes az ismeretség és a munkakapcsolat. Egyikük Bőhm Péter, aki az Atomix Kft. képviseletében érkezett, és lapunknak arról beszélt, hogy munkájából adódóan járja az országot, s azt tapasztalja, sokan irigylik Paksot, az itteni fejlődést, a város tisztaságát.

– Az Atomix Kft. az atomerőmű szerves része, a nálunk dolgozó több mint ezer ember közül a többség Pakson él. Nekik is fontos, milyenek az életkörülmények, milyen iskolába járnak a gyerekeik – hangsúlyozta hozzátéve: úgy tapasztalja, hogy a városvezetés gondos gazda módjára jár el. – Az óvárosnak azon része, ahol lakunk, komoly fejlődésen ment keresztül, utcánk Paks egyik legszebb utcája lett. Rá is fért a felújítás, de látom, hogy a többi utca is épül-szépül – foglalta össze.

Bana János, a testület gazdasági bizottságának elnöke, csatlakozva a polgármester által elmondottakhoz, aláhúzta: fontos, hogy az adófizetők lássák, az önkormányzat miként gazdálkodik befizetett adójukkal, ugyanakkor visszacsatolást is várnak. Igaz ez a küszöbönálló erőmű-beruházásra is. – Óvatosan kell kezelni a kérdést, mert Brüsszeltől ugyan zöldlámpát kapott a beruházás, ám a politikai viták még nem csitultak el – fogalmazott, majd kitért arra, hogy elsőként nem az új blokkokat kezdik építeni, hanem a kiszolgáló egységeket, és a városban is szükség lesz fejlesztésre. – Azt szeretnénk, ha ebbe minél több helyi vállalkozás bekapcsolódhatna – mondta. Bana János arra is kitért, hogy idén beruházásra a megszokottól jóval kevesebb, egyelőre mintegy 500 millió forint szerepel a költségvetésben, így az áthúzódó munkákat tudják elvégezni, de számítanak arra, hogy a város adóbevételei emelkednek. Fontos, mint mondta, hogy pályázati támogatásokra is számít az önkormányzat, amihez az önrészt a költségvetésében biztosítja.