Lefedik a paksi piacot

Régi problémát orvosol az önkormányzat azzal, hogy lefedeti a paksi piacteret. Az építési engedély már megvan, rövidesen a kiviteli tervek is elkészülnek, és amint meglesz a megvalósításhoz szükséges forrás, indulhat a kivitelezés.

Esős időben eláznak a vevők a Villany utcai piacon, jelenleg ugyanis csak az árusok feje fölött van tető. Az esernyő is csak félmegoldás ilyenkor: nehéz egyszerre tartani, és közben fizetni, majd az árut is eltenni. A problémát az árusok és a vevők is többször jelezték az önkormányzatnak. Legutóbb 2002-ben korszerűsödött a piactér, akkor került a tető az árusítóhelyek fölé. A vásárlókat jelenleg az árusok által eszkábált megoldások védik az esőtől és a napsütéstől. Több lehetséges megoldást megvizsgált a helyzet rendezésére az önkormányzat a ponyvafedéstől a vásárcsarnok építéséig. Végül a leggazdaságosabb, ám praktikus, szerkezetében és anyagában is a meglévőt követő polikarbonátlemez-fedés mellett döntöttek. A koncepciótervek után az engedélyezési tervek is elkészültek.

– Az építési engedélyt már megkaptuk, amint ez jogerőre emelkedik, a tervező 30 napon belül elkészíti a kivitelezési terveket. Ezt követően, amint a költségvetésben lesz fedezet a munka elvégzésére, indulhat a tetők átépítése – tájékoztatott Fillér Gergő, az önkormányzat beruházási csoportvezetője. A tervezet szerint az új fedés egy irányba lejt, a másik irányban felnyílik, nem épül össze a meglévő tetővel, így a szellőzés is megoldott. Ereszcsatorna is készül, a csapadékot a meglévő csatornákba vezetik le. A beruházás becsült költsége nettó 15 millió forint.