A jegyzőnél jártak a Kosár utcai tiltakozók

Nyílt levélben fordultak a képviselő-testülethez a Báthory-Táncsics-Kosár utcai tömbbelső lakói. Petíciójukban azt kérték, hogy ne engedjenek utat a Kosár utcába tervezett 17 lakásos társasház megépítésének. A lakók képviselőivel a város főjegyzője egyeztetett.

Tájékozódni szeretnének, és nem az utcán akarják megoldani a problémákat – hangsúlyozták a Báthory-Táncsics-Kosár utcai tömbbelső lakói, akik nem értenek egyet a Kosár utcába tervezett új társasházak 17 lakásról szóló terv alapján való megépítésével. Azt mondják, élhetetlenné válna az utca a megnövekvő forgalom és a parkoló autók miatt, az ott élők nehezen megteremtett életkörülményei ellehetetlenülnének, emellett a Báthory utcából eltűnne egy jelentős zöldövezeti sáv. Kéréseiket nyílt levélben fogalmazták meg, melyet eljuttattak a város képviselő-testületének tagjaihoz és Paks főjegyzőjéhez.

A Kosár utca vonatkozásában telkenként legfeljebb hatlakásos társasház építésével értenének egyet abban az esetben, ha a járműforgalom a Kosár utcába vezetődne, és ha a társasházak nem az utcafrontra épülnének – hangsúlyozták az érintett lakók, akik azt sem szeretnék, hogy ha a szomszédjogok sérülnének az új társasházak megépülésével. A megbeszélésen dr. Blazsek Balázs vázolta a jelenlegi helyzetet. Eszerint a tervtanács elutasította a 17 lakásról szóló terveket, ezért a befektetőnek újra kell gondolnia elképzeléseit. A címzetes főjegyző azt is elmondta: a közutak kezelőjeként megnézik, milyen döntést tudnak hozni az ügyben, hogyan tudják teljesíteni a véleménye szerint méltányolható kéréseket. Azt ígérte, az engedélyezési eljárás során mindenképpen figyelembe veszik majd a szomszédjogokat, hogy élhető maradjon a környék, ne váljanak eladhatatlanná és használhatatlanná a társasházak melletti ingatlanok. A döntést segítendő az óvárosi tömbbelső lakói helyszíni bejárásra várják a képviselő-testület tagjait április 21-én pénteken, délután fél öttől – tájékoztatott képviselőjük, Binder Edit.