Lezárta a tavalyi évet a JETA

Lezárta a 2016-os esztendőt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány: Pakson tartott nyilvános ülésén a kuratórium megtárgyalta és elfogadta a számviteli beszámolót és közhasznúsági jelentést. Emellett áttekintették a 2017 márciusi ülés óta elvégzett feladatokat, áll az alapítvány sajtóközleményében.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2011-ben jött létre, célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése. Az érintettségi kört a paksi és kalocsai kistérség, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló 41 település alkotja. Az alapítvány már hetedik éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel.

Fennállása óta az alapítvány összesen közel 3, 5 milliárd forintot ítélt oda a pályázóknak. A megítélt támogatás közvetetten több mint 13 milliárd forint értékű fejlesztést generál az érintett térségben, írják.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu honlapon.