Összegezte az eredményeket a Mezőföldvíz

Szerény eredménnyel zárta a múlt évet, stabilizálta gazdasági helyzetét a Mezőföldvíz Kft. A cég – vállalkozói tevékenységének erősítése okán – optimistán tekint a 2017-es évre és a távolabbi jövőbe – összegzett az öt éve működő cég taggyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Csapó Sándor ügyvezető igazgató.

A korábbi időszakra visszatekintve nagy eredmény, hogy a cég az országos integráció végére talpon maradt 41 víziközmű-szolgáltató egyikeként, most már végleges működési engedélyt birtokában, közel ötven településen szolgáltat. Csapó Sándor azt mondta, hogy a több mint 2,5 milliárdos bevétel mellett szerény eredményt értek el tavaly, amit mégis sikerként könyvelnek el, hiszen közel 200 milliós közművezeték-adót kellett fizetniük. 2017-re optimista szemléletű üzleti terv készült. Pluszbevételre a vállalkozói tevékenységből számítanak. Így például a vízi közműveket érintő beruházások esetén, amelyek közül a Bonyhádon lévő regionális szennyvíztelep 1,5 milliárdos uniós támogatású fejlesztését emelte ki, valamint azt, hogy 6-7 településen ivóvízminőség-javító beruházás indul. Emellett abban bíznak, hogy a Mezőföldvíz Kft. a Paks II-vel kapcsolatban várható közműfejlesztésben is szerephez jut.

Süli János miniszter, Paks polgármestere azt mondta, a kormányülésen is téma volt a víziközmű cégek működés feltételrendszere. Paks kétszeri tőkeemeléssel segítette a céget, amely 47 településen garantálja a biztonságos ivóvíz ellátást. A befektetett összeg – ha részletesen elemezzük a dolgokat – már megtérült – fogalmazott aláhúzva, hogy a víz érték. A gondolathoz Potápi Árpád államtitkár is csatlakozott mondván, hogy az ivóvízkészlet megóvása fontos célkitűzés.

Csapó Sándor arra is kitért, hogy tisztességes és jó foglalkoztató a Mezőföldvíz Kft., a cégnek 208 munkatársa van, mindenütt főként helybeliek, akik, ha nem is túl magas, de tisztességes bért kapnak. Emellett a Mezőföldvíz a nagyobb településeken, így Pakson is, a legjelentősebb adófizetők közé tartozik.