Hoppál Péter: Magyarország szuverén energiapolitikát kíván folytatni

A kormány intézkedéseinek köszönhetően egy olyan országban élünk, ahol folyamatosan nőnek a bérek, nő az életszínvonal, szinte már munkaerőhiányról, nem pedig munkanélküliségről beszélhetünk. Biztosak a határok, biztonságban élhetünk – ezekkel a gondolatokkal vezette be a Fidesz helyi elnöke, Kovács Sándor a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában szervezett országjárás paksi lakossági fórumát. Az előadó, Hoppál Péter, a Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elsőként arra tért ki, hogy a nemzeti konzultáció célja, hogy az emberek véleményét kikérve hatékonyabban érvelhessen Brüsszelben a miniszterelnök. Az emberek milliói által kinyilvánított akarattal szemben ugyanis „elporladnak az ellenérvek”. Magyarország szuverén adópolitikát, szuverén energiapolitikát szeretne folytatni és maga szeretne dönteni, hogy milyen kultúrában, társadalomban nevelkedjenek a gyerekek, éppen ezért határozott álláspontja van a rezsicsökkentés, a migráns helyzet, határvédelem terén, vázolta. – A kormány eltökélt az ország védelmében, olyan politikát kíván folytatni, amely a magyar emberek érdekeit képviseli – szögezte le.

-Magyarország kinyilvánította, hogy az Európai Unión belül képzeljük el a jövőnket, nincs szó arról, hogy a kilépést készítenénk elő a vitás kérdések napirenden tartásával, viszont a jogunkat fenntartjuk, hogy felemeljük a szavunkat a rossz döntéshozatal, a központosítás ellen – vázolta hozzáfűzve, hogy a magyar nép szabadságszerető nép, sok véráldozat árán vívta ki a szabadságot, ami rendkívül nagy érték. – A rossz stratégiai irányokon változtatni kell, Magyarország ebben úttörő szerepet vállal. Az Európai Unió bennünk van, nem a brüsszeli bürokratákban – fogalmazott.

Külön kitért arra, hogy az önállósodási szándék egyik paksiak számára közvetlenül tetten érhető döntése, a „legfrissebb gesztus”, hogy tárca nélküli miniszter foglalkozik az energetika legfontosabb kérdésével, a paksi bővítéssel, és erre a feladatra a kormány a paksi polgármestert kérte fel.