Csámpán létesítenének 20 megawattos napelemparkot

A lakossági és az önkormányzati igényekre tekintettel folytatódik a Helyi Építési Szabályzat módosítása, átalakul a helyi települési értéktárbizottság és kevesebb óvodai csoport indul az új tanévben – egyebek mellett erről döntött májusi ülésén a képviselő-testület. A grémium kitüntetések adományozásáról is határozott.

Elfogadta a közbiztonság helyzetéről, valamint a gyermekvédelmi ellátások értékeléséről szóló beszámolókat májusi ülésén a képviselő-testület. A grémium Bodor Éva személyében új elnököt választott a Paksi Települési Értéktárbizottság élére, melynek Tell Edit is tagja lett. Módosították a helyi költségvetési rendeletet, valamint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, ez utóbbira a népszavazás kiírására vonatkozó előírások aktualizálása miatt volt szükség. A 2017/18-as nevelési évben működtethető óvodai csoport és álláshelyek meghatározása is szerepelt a tárgyalt napirendek között. Az a döntés született, hogy szeptembertől eggyel kevesebb óvodai csoport indul majd, de a helyzet a várható lakosságszám-emelkedés miatt átmeneti – hangzott el a megbeszélésen. A testület emellett arról is határozott, hogy a lakossági és az önkormányzati igényekre tekintettel folytatódik a Helyi Építési Szabályzat módosítása, valamint, hogy Csámpán vásárolna területet az önkormányzat egy 20 MW-os napelempark létesítéséhez. A magántulajdonban lévő területeket felmérték, kijelölték, az adásvételi szerződés megkötésének feltétele a beruházó MVM Hungarowind Kft. sikeres uniós pályázata, tájékoztatott Bagdy László tanácsnok.

Zárt ülésen született döntés arról, hogy Gyermekeinkért Díjat vehet át a városi pedagógusnapon Őrsi Istvánné, a Paksi Napsugár Óvoda Munkácsy utcai tagintézményének óvodapedagógusa, Bacskó Gáborné, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa és Tumpek Györgyi, a Paksi Bezerédj Általános Iskola pedagógusa. A Pongrácz Sándor-díj idei kitüntetettjének személyéről is döntött a grémium, az elismerést Kernné Béda Erika veheti át a Semmelweis-napi városi ünnepségen.