Elismerést kapott a Paksi Metszet

Elismerő oklevelet kapott a Paksi Városi Múzeum Paksi Metszet elnevezésű állandó tárlata, a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Év kiállítása pályázatán.

Ahogy az MTI hírében olvasható, idén 16 pályázat volt, amelyek közül 7 került be a második fordulóba. Közülük a fődíjat az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bajor Gizi Színészmúzeumában megrendezett Háromszázezer magas Cé – Simándy 100 című időszaki kiállítás kapja. Különdíjas lett a BTM Kiscelli Múzeum #moszkvater – A Széll Kálmán tér története című időszaki kiállítása.

Elismerő oklevélben részesül az egri Dobó István Vármúzeum Lőpor füst – kövek között című állandó tárlata; a Magyar Természettudományi Múzeum „Igéző virágok szemlélésében” – Haynald Lajos hagyatéka című időszaki kiállítása; a Pesterzsébeti Múzeum „Doktor úr kérem.” Egészség-ügyek és orvos történetek Pesterzsébeten a XX. században című időszaki kiállítása; a Tatabányai Múzeum Metamorfózis – Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében című állandó kiállítása, és a Paksi Városi Múzeum Paksi Metszet című állandó kiállítása, olvasható a hírben.

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület 2011 óta hirdeti meg és szervezi Az év kiállítása pályázatot, valamint 1997 óta Az év múzeuma pályázatot. Utóbbira idén öt intézmény nevezett, a fődíjat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Kazinczy Ferenc Múzeuma nyerte el, különdíjat kapott a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, valamint elismerő oklevelet a dunaújvárosi Intercisa Múzeum, a budapesti PIM, és a Tokaji Múzeum.

A díjátadó szombaton lesz a Múzeumok Majálisa program keretében.