Elutasították a Fortuna keresetét, elhallgathat a rádió

A Fővárosi Bíróság elutasította a Rádió 96.3 Kft. keresetét a Médiatanáccsal szemben, így egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy tovább működhet a cég által működtetett Fortuna Rádió. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Médiatanács márciusban alaki hibára hivatkozva elutasította a Rádió 96.3 Kft. pályázatát. A cég ezt a döntést támadta meg bíróságon. A péntek reggel kiadott közlemény szerint azonban a Fővárosi Bíróság végzése alapján keresetüket idézés kibocsátása nélkül, a Médiatanács kérésére elutasították azzal az indokkal, hogy a Médiatanács szerint a keresetet nem megfelelően nyújtották be.

–Az elutasítás indoka az volt, hogy nem elektronikusan, hanem postán nyújtottuk be a fellebbezést, miközben végig papír alapon haladt a pályázati folyamat – mondta el lapunknak Strasszer Andrea, hozzátéve, hogy véleménye szerint a Médiatanácsnak előzetesen írásban fel kellett volna hívni a figyelmet arra, hogy kizárólag elektronikusan fogadják be a fellebbezést.

– Sajnálatos, hogy egy bizonyos ajtón túl nem tudunk átmenni, vagyis tartalmilag nem vizsgálják beadványainkat – szögezte le az ügyvezető.

A cégnek 15 napja van fellebbezni, az idő mindazonáltal a Fortuna Rádió ellen dolgozik. Ahogy korábbi cikkünkben Strasszer Andrea tulajdonos-ügyvezető leszögezte: ha a Médiatanács újra kiírja a pályázatot és ezt még június előtt teszi meg, úgy ideiglenes továbbszórást igényelhetnek az újabb elbírálásig és újra beadhatják a pályázatot. Ha azonban a kiírás június 23. után történik, valóban el kell hallgatnia a rádiónak, de beadják újra a pályázatot.

Az Inspira 2017. márciusi felmérése szerint a Fortuna Rádió a leghallgatottabb rádió Paks városában a 18-59 éves korosztály körében.