Büszkén mutatkoztak be a civilek a Város Napján

Az eddigi visszajelzések alapján a résztvevő civil szervezetek, intézmények, és a közönség tetszését is elnyerte az első alkalommal megrendezett Város Napja, amelyen majd ötezren vettek részt. A felvonulást nem kötelező elemként kínálták a potenciális résztvevőknek, ám már az első megbeszélésen nagyon kedvező volt a fogadtatás, sokan jelezték, hogy részesei szeretnének lenni, mondta el Csapó Ágnes rendezvényszervező és külkapcsolati referens, aki arról is beszámolt, hogy végül 32 civil szervezet és intézmény vonult fel, összesen több mint 600 fővel. A felvonulók a Szent István téren gyülekeztek, onnan vezetett az útjuk a program helyszínére, a Táncsics parkba. Itt velük együtt összesen közel 60 szervezet és intézmény mutatkozott be, mindenki készült a profiljukhoz illő programmal, többek között tájékoztató anyagokkal, kisebb-nagyobb bemutatókkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, rejtvényekkel, kóstolókkal. A színpadi produkciókhoz két színpadot állítottak, így gördülékenyen zajlott le a műsor.

A felvonulóknál is korábban kezdték a napot a halászléfőző verseny résztvevői. Egészen pontosan 42-en pályáztak a Paks halászléfőző mestere címre, amit végül a LaDIK Egyesület nyert el. Náluk mindig Farkasdi Sándornál van a fakanál, aki elmondta, hogy a halászlevet csakis az édesapjától egykor megtanult recept alapján készíti. A versenyben két csapattal indult a posta, egyik formációjuk a második helyen végzett, a másik pedig a különdíjat vihette haza. A főzőversenyben a harmadik helyezett a Haj-Ászok elnevezésű csapat lett.

A szervezés során szempont volt, hogy minden közreműködőnek legyen paksi kötődése, így a zsűri elnökének Bíró Lajost, a Bock Bisztró tulajdonosát kérték fel, mellette Kiszl Károly és Kováts Balázs volt a grémium tagja, a nap házigazdája pedig Gosztonyi Zsolt. Az esti koncerten fellépő Peet Project szaxofonosának, Závodi Attilának szintén van kötődése Pakshoz.

Csapó Ágnes kiemelte, hogy összegzik a tapasztalatokat, különös tekintettel arra, hogy mely területeken lehet még finomítani a rendezvényt, illetve, hogy a repertoár bővítésére vonatkozóan milyen igények merültek fel.

A felvonulásról fotógalériát találnak honlapunkon, a Paksi Hírnök június 2-án megjelenő számában pedig bővebb írásos összefoglalót is adunk a Város Napjáról.