Tizedik alkalommal rendezik meg a sillerfesztivált

Főzőverseny, borverseny és kulturális program is lesz az idei Országos Sillerfesztiválon, amit a Sárgödör téren rendeznek meg június 2-án és 3-án.

A sillerek versenyére három palack borral lehet nevezni. Nevezési díj nincs, a nevezési lap letölthető a www.paks.hu honlapról. A vidéki nevezőktől Polgár Zoltán gyűjti be a borokat előzetes egyeztetés alapján május 26-ig, a paksi résztvevők pedig május 29-én 30-án és 31-én 15 és 18 óra között adhatják le a mintákat a Kovács Mihály présházában. A szakmai bírálat június 2-án 9 és 13 óra között lesz.

A főzőversenyre is várják már a jelentkezéseket, amit Cselenkó Erikánál a cselenko@paksivmk.hu e-mail címeken lehet megtenni a csapat nevének, létszámának, a csapat képviselője nevének, e-mail címének és telefonszámának megadásával, valamint a jelentkező csapat által elkészítendő étel/ételek megadásával. A helyszínen is lehet majd nevezni, erre 8 és 9 óra között lesz lehetőség. A versenyt nemzeti és tájjellegű ételek, valamint édes és sós sütemények kategóriájában hirdették meg.

Az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokról, főzőedényekről, eszközökről minden csapatnak magának kell gondoskodnia. A gázpalackokat a verseny előtt ellenőrzik. A versenyre szánt ételeket a helyszínen kell elkészíteni, árusításuk a rendezvényen tilos. A munkák során az alapvető higiénés feltételek betartása kötelező. Az elkészített ételeket szakmai zsűri bírálja el, ehhez egy adag ételt kell leadni a nevezőknek 12 és 13 óra között. Mindkét kategória első három helyezettjét díjazzák.

A verseny napján a résztvevőknek legkésőbb 9 óráig el kell foglalniuk a kijelölt helyüket, majd a gépjárművekkel a rendezvény helyszínét el kell hagyniuk, tekintettel arra, hogy a fesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében a helyszínt lezárják a forgalom elől.

A főzőversennyel kapcsolatban bővebb felvilágosítást Cselenkó Erikától a 75/830-353 vagy a cselenko@paksivmk.hu e-mail címen lehet kérni.
A két napos fesztiválon, amit tizedik alkalommal rendeznek meg, színpadi programmal, koncertekkel, prés(szín)házzal, borkóstolással, kézműves vásárral, valamint a jubileum alkalmából filmvetítéssel és kiállítással is várják a közönséget. A fesztivál részletes programja a városi programfüzetben megtalálható.