Több ezres látogatottsággal zárják a színházi évadot

Lezárult a Csengey Dénes Kulturális Központ színházi évada. Az elmúlt nyolc hónapban négy színházi bérlet tizenhat előadását közel ötezer-kétszázan tekintették meg.

A már hagyományos és közkedvelt Móricz-, és Latinovits bérlet mellett meghirdették a Honthy Hanna nevével fémjelzett bérletet, amivel a zenés darabok kedvelőinek kedveskedtek, míg az Erkel bérlettel a tánc és komolyzene iránt érdeklődőknek. A kínálatban hagyományos és formabontó előadások egyaránt szerepeltek.

Az Állami Operaházé mellett a Veszprémi Petőfi Színház, a Thália Színház (Budapest), a Kultúrbrigád Produkció (Budapest), az Orlai Produkció (Budapest), a Pesti Magyar Színház, a Turay Ida Színház (Budapest), a Pannon Várszínház (Veszprém), valamint a Csiky Gergely Színház (Kaposvár) darabjait tekinthették meg az érdeklődők, de a Kossuth–díjas Csík zenekar is fellépett.

Az egyes előadások műfaja is változatos, sokszínű volt: vígjáték, színmű, operett, musical, és interaktív bűnügyi társasjáték is szerepelt műsoron.

A következő évad szervezése az előző idény tapasztalatainak összegzése után kezdődik meg. Az új évad előadásairól a kulturális központ szeptemberben megjelenő bérlethirdetéses füzetéből tájékozódhatnak.