Hatvan nap haladékot kapott a Fortuna Rádió

A Fortuna Rádiót működtető Rádió 96,3 Kft. hatvannapos ideiglenes médiaszolgáltatási hosszabbítási kérelme is napirenden volt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa június 6-i ülésén. Strasszer Andrea tulajdonos, ügyvezető arról számolt be lapunknak, hogy a Médiatanács úgy döntött, augusztus 22-ig biztosan szólhat a Fortuna Rádió.

– Kitörő örömmel fogadta a hírt a stáb, amelynek tagjai mindvégig kitartanak a rádió mellett. Nagyszerűnek tartom, hogy van lehetőségünk hosszabbításban szólnunk a döntések lezárásig, hiszen óriási veszteségekkel járna, ha el kellene hallgatnunk úgy, hogy mondjuk fél év múlva újraindulhatnánk.

Strasszer Andrea hozzátette: a paksi frekvenciáért versenybe szállt tamási cég szintén fellebbezett a pályázata elutasítása ellen.  – Fontos számunkra, hogy az ő ügyükben is miként dönt a bíróság, a hosszabbítással addig is időt nyertünk.

Márciusban arról írtunk, hogy a Médiatanács érvénytelenné nyilvánította a Paks 96,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatát. A jelenleg is ezen a hullámhosszon működő Fortuna Rádió mellett egy tamási cég indult a frekvenciáért, előbbi pályázatát alakilag, utóbbiét pedig tartalmilag utasította vissza a hatóság. A Fortunát működtető Rádió 96,3 Kft. bíróságon támadta meg a döntést, a keresetet azonban május közepén elutasították.