Háromnyelvű táblák segítik a turistákat

Új információs táblák segítik a turisták tájékozódását a város hét pontján: a paksi és a dunakömlődi halászcsárdánál, a városi múzeum előtt, a városházánál, a Duna-korzón, az autóbusz-pályaudvarral szemben, valamint a Barátság úton. A városi arculatváltás részeként elvégzett táblacserékről a turisztikai és városmarketing-bizottság javaslatára az önkormányzat döntött.

– Az elavult táblák helyébe lépő, az új városi arculatba illeszkedő felületek három nyelven, angolul és oroszul is segítik a turisták eligazodását – tájékoztatott Szabó Péter alpolgármester hozzátéve: a táblák egyik oldalán várostérkép található a fontosabb látnivalókkal, a másik oldalát paksi nevezetességekről készített fotómontázs díszíti.

– Elengedhetetlen, hogy az ideérkező látogatók minden fontos információt megtaláljanak a városról, ezért a táblákon a rendelőintézet, a rendőrség, a bankautomaták, a temetők, a benzinkutak és például a gyógyszertárak fellelhetősége is megtalálható a kulturális intézmények, valamint a sport- és szabadidős létesítményeké mellett – mondta el Czink Dóra turisztikai és városmarketing-referens.

Hamarosan újra cserélik az OMV benzinkútnál felállított útbaigazító táblát is, és új üdvözlőtáblák kerülnek a Paksra bevezető utak mellé. Elérhetők már az új, A/3-as méretű, 3D grafikájú várostérképek is a Tourist Info irodában, a szálláshelyeken, a városházán és a Csengey központban.