Útlezárások lesznek a Tour de Hongrie idején

Paksra érkezik a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny mezőnye június 30-án. A Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójából indul a harmadik szakasz, amely Ceglédig tart. A csapatok érkezése 11 órakor várható, ekkor 11.30-ig freestyle bemutató lesz, majd 12 óráig minimotoros és futóbiciklis verseny. A rákövetkező fél órában ismét freestyle bemutató következik, 12.30 és 13.30 között pedig csapatbemutató és aláírási ceremónia lesz, illetve 13 óra után a helyszínre érkezik Bor Barna és Cirjenics Miklós. A futam 13.45-kor rajtol, előtte rövid köszöntőt mond Barnabás István Paks alpolgármestere.

Az előkészületek miatt a városban több helyen útlezárás várható. Június 29-én 18 órától a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolóját teljesen lezárják, ezért a szervezők azt kérik az autósoktól, hogy 18 óráig hagyják el járműveikkel a parkolót, amit legközelebb 30-án pénteken 14.30 után lehet majd használni.

Június 30-án 13.20-tól teljes egészében lezárják a mezőny városon átvezető útvonalát, ide a környező utcákból sem lehet majd behajtani. Az útvonal: Gagarin utca – Kishegyi út – Újtemplom utca – Tolnai út – Dózsa Gy. út – Deák Ferenc utca. A paksi szakaszon való áthaladás ideje alatt a 6-os főközlekedési út, Deák Ferenc utca felől sem lehet majd bejönni a városba.

Az útlezárást a mezőny elhaladása után folyamatosan megszüntetik. A rendőrség kéri, hogy az autósok 13.20 előtt hagyják el járműveikkel az érintett útszakaszt, gépkocsijukkal ez idő alatt, illetve az útlezárást megelőzően az út mellett se parkoljanak.

Felhívják a gyalogosok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok és kísérő járműveik igen nagy sebességgel haladnak át a városon. Az érintett útszakaszon veszélyes lehet a gyalogos átkelés, ezért csak a versenyzők elhaladása után menjenek át az úttesten.