Paksi férfi rabolt egymillió forintot Györkönyben

Egymilliót rabolt egy fegyveres férfi Györkönyben. Az elkövetőt a Paksi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai három órán belül elfogták. A gyanúsított 68 éves paksi férfi beismerte tettét, a nyomozók őrizetbe vették.

Csütörtökön délután egy óra körül lépett be egy arcát maszkkal eltakaró, kezében fegyvert vagy annak utánzatát tartó férfi egy györkönyi pénzintézetbe. Az elkövető több mint egymillió forintot zsákmányolt, majd a helyszínről elmenekült. A cselekmény során senki nem sérült meg – tájékoztatott Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Paksi Rendőrkapitányság, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal megkezdték a nyomozást, aminek eredményeként három órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A 68 éves paksi férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozók őrizetbe vették. A rendőrök megtaláltak az elkövetéshez használt eszközöket, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak.
Az ügyben a további eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.