Húrok közé csaptak a zenészek a 25. Gastroblues Fesztiválon

Habár az „elvetemült” zenerajongók már hétfő óta hódolhatnak szenvedélyüknek a jubileumi Gastroblues Fesztiválon, a nagy koncertek sora valójában ma kezdődik, az ESZI csarnok ma nyitja meg kapuit. A fesztivál vasárnap estig egy sor zenei és gasztronómiai ínyencséget kínál.

A ráhangolódást segítő koncerteknek a fesztivál bölcsője, a Gastroblues Klub adott otthont. Paksi és környékbeli formációk muzsikáltak, a most alakult Pirkadat hétfőn este, a bölcskei The Subrune kedden, a Pagony (képünkön) pedig szerdán este. Őket zömmel viszontláthatja a közönség az ESZI csarnokban is.

Az itteni nagy színpadot a blues és rock nagyjai előtt a paksi Pisti Est avatja fel ma délután, koncertjük 16 órakor kezdődik, őket a Nu-Line Experiment követi, 18:15-kor pedig érkezik a nagy közönségkedvenc: az Ismerős Arcok. Nyolckor lép színpadra az Omega Orchestra, azaz Szekeres Tamás és Barátai, fél 10-től Muddy Shoes, 11 órától Chuck Berry Emlékzenekar koncert lesz.

A 25. Jubileumi Gastroblues Fesztivál öt színpadon ötven koncertet kínál, ezek közül a vasárnapiak ingyenesen látogathatóak. Akkor rendezik meg a jótékonysági főzőversenyt is. Addig is minden este várják a közönséget az ESZI csarnok mellett a Gastroblues Klubba, szombaton 10-re pedig az evangélikus templomba. További részletek a programról itt olvashatnak.