Négy nyelven készül film Paksról

A város arculatának megújítása, az új honlap bevezetése után tovább frissül, bővül Paks városmarketing eszköztára: négy nyelven készül imázsfilm és városbemutató film.

Szabó Péter ügyvivő alpolgármester sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a legutóbbi imázsfilm négy éve készült, városbemutató anyag még régebben, elérkezettnek látták az időt arra, hogy a mai modern eszköztárral és látásmóddal készült alkotások segítsék a város megismertetését. Különösen fontos ez most, hiszen az erőműberuházás közeledtével megnőtt az érdeklődés a város iránt, húzta alá.

Elsősorban a turisták figyelmének felkeltését, a helyiek és elszármazottak identitásának erősítését szolgálja majd az imázsfilm; a befektetők, letelepedni szándékozók tájékoztatása céljából pedig egy városbemutató film készül az önkormányzat megbízásából – vázolta.

A filmek a magyar mellett angol, német és orosz nyelven lesznek majd elérhetőek, elkészítésükkel a Babai István, Vida Tünde alkotópárost bízták meg. A filmesek legutóbbi hasonló témájú munkája Tolna megye imázsfilmje volt.

Czink Dóra turisztikai és városmarketing referens emlékeztetett arra, hogy készül a város marketing stratégiája, de vannak olyan intézkedések, lépések, amelyek nagyon időszerűek, ezért megelőzik a stratégia megalkotását. Július elsején bevezették a város új arculatát, elkészült a város új honlapja, s még idén megszületnek az új filmek is. Czink Dóra azt mondta, általuk azt a korosztályt tudják az online felületeken megszólítani, amelyhez más csatornán nem tudnának eljutni.

Arra is kitért, hogy idén már minden jelentősebb városi eseményről, az önkormányzat által támogatott rendezvényről készült kisebb imázsfilm. Ezeknek az online felületeken nagyon jó a fogadtatása, magas a nézettsége. A filmek természetesen a város honlapjára is felkerültek.

Az önkormányzat és az alkotók számítanak a filmek tervezésénél a paksiak, Paksot szeretők véleményére. Ötleteket, javaslatokat – névvel és címmel – augusztus 31-ig várják az I ♥ Paks Facebook oldalon, a pakshivatalos@gmail.com címre, vagy a Tourist Info Irodába, a Szent István téren. A beküldők között ajándékokat sorsolnak ki.