Taroltak a Dunakömlődi Borbarátok a Gastroblueson

Harmincnyolc étel került a jubileumi Gastroblues Fesztivál zsűrije elé vasárnap. Az ételek minősége Kovács János Venesz-díjas mesterszakács szerint évről-évre jobb, titkuk, hogy egyebek mellett kiváló muzsikával is fűszerezik őket.

A legsikeresebb csapat a Dunakömlődi Borbarátoké volt, ők nyerték a borral készült ételek versenyét egy remekbe szabott pincepörkölttel, az ő főzőhelyüket találták a legszebbnek, a halászléjüket második helyre sorolta a zsűri, míg a kóstoló jegyek gyűjtésében harmadik helyen végeztek.

Idén is ott volt a legjobbak között a MOBAK, azaz a Motorosok Baráti Köre, Györköny, a paksi Reform Főzőklub, s újrázott Vámosi László, aki Szegedről érkezett, a Szögedi Halvajárók színeiben bajai halászlével első lett.

A különböző kategóriák győztesei: Legszebb stand – Dunakömlődi Borbarátok, Legtöbb kóstolójegy – Kézdivásárhely, Borkorcsolya – Paksi Reform Főzőklub, Borral készült ételek – Dunakömlődi Borbarátok, Halászlé – Szögedi Halvajárók, Egyéb ételek – Paksi Rendőrség csapata. A legmagasabb pontszámmal különdíjat nyert a pécsi-bükkösdi érdekeltségű Berger Barátai társaság.

A jótékonysági főzőversenyen és templomi koncerten 712 ezer forint gyűlt össze. Az adományért, amellyel idén is a viski magyar óvodát segítik, Jenei Károly lelkész mondott köszöntet.

Erja Lyytinen az ESZI színpadán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Erja Lyytinen az ESZI színpadán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A 25. Gastroblues Fesztivál igen gazdag repertoárt sorakoztatott fel, kiváló magyar és külföldi zenészek adtak koncertet az ESZI Csarnokban, vasárnap pedig tíz órán át az iskola parkjában. A szabadtéri koncertek sorát a paksi BeatBack nyitotta, s a Kormorán zárta.